maxresdefault

Planirate da kupite Pomeranca? Evo šta treba da znate

Kupovina Pomeranca

 

Prilično je očigledno zbog čega su Pomeranci toliko voljeni i popularni: inteligentni su, veoma druželjubivi a usput su neodoljivog izgleda. Ako razmišljate da nabavite štene Pomeranca, treba da znate nekoliko stvari o rasi i o Pomerancima kad su mali:

Boja krzna Pomeranca može da se promeni kad porastu

Pomeranci su ponosni vlasnici najveličanstvenijeg krzna u istoriji pasa. Njihovo bogato krzno i podlaka javlja se čak u 18 različitih nijansi. Beli, crni, braon, crveni, narandžasti, krem, sivi, svetlo krem i black&ten su samo neke od nijansi Pomeranaca. Tokom odrastanja, boja krzna se menja. Tako može da se dogodi da dođete kući sa braon Pomerancem, čije će krzno značajno posvetleti kad odraste.Venac

U bliskom su srodstvu sa polarnim psima i vukovima

Prvi Pomeranci, bili su gotovo isključivo bele boje i kao odrasli su dostizali težinu od skoro 14kg. Ovi psi su u porodici Špiceva, koji su radni psi, najsrodniji sa vukovima. Sadašnji Pomeranci su zadržali avanturističku i energičnu vučju narav. Čak se dešava da se u leglima današnjih Pomeranaca ošteni i džinovski Pomeranac, sličan svojim precima, što ostaje zagonetka koja zbunjuje biologe!

beli

Pomeranci su izuzetno inteligentni i radoznali

Osim što su neodoljivi i svojom lepotom ostavljaju bez daha, jedan od glavnih razloga svetske popularnosti Pomeranaca je i njihova posebna ličnost. Zahvaljujući svojoj inteligenciji, možda će nekad zaključiti da nije vredno da vas poslušaju, naročito ukoliko je reč o nečemu što ne žele da urade. procitajte vise o dresuri http://www.boopomeranskispic.com/wp-admin/post.php?post=142&action=edit Zato od početka postavite jasna pravila i uspostavite hijerarhiju.

pomeranian-puppy-062-for-sale       

Pripremite se da će vaš Pomeranac lepotom izazivati uzdahe potpunih stranaca gde god da se pojavite

Možda smo već par puta pomenuli kako su mali Pomeranci neodoljivi, ali potrebno je naglasiti: ONI SU NEODOLJIVI. Već kao mali, Pomeranci su veoma ozbiljni i u trenutku mogu prema strancima da zauzmu neprijateljski stav. Potrudite se da od najranijeg uzrasta socijalizujete vašeg Pomeranca, kako biste izbegli da kad odraste bude previše suzdržan prema vašim prijateljima.

Little puppy. Pomeranian spitz-dog

Little puppy. Pomeranian spitz-dog

 

Bićete zajedno veoma dugo vremena

Kad donesete kući vašeg Pomeranca, spremite se na dugu zajednicu. Pomeranci žive između 12 i 16 godina. Dobre vesti su da svoj razigrani karakter zadržavaju tokom celog odraslog života.

Kontaktirajte nas za dostupne štence i više informacija o rasi!

pomeranian1101c