O rasi

dev.Sta treba da znate  o rasi Pomerasnki spic? Pomeranski spic je rasa dobila ime po pokrajini Pomeranija u Nemackoj, a poznati su postali kao psi kraljice Viktorije. Nisu svesni svoje velicine, pa ce se desavati da napadaju i izazivaju veceg psa od sebe, stoga ih na vreme treba socijalizovati sa drugim psima.

Pogodni su za ljude koji prvi put imaju psa, posto nisu zahtevni za drzanje u stanu. Nisu skloni unistavanju i grickanju namestaja, ali ipak dok su mali treba im obezbediti igracke, najbolje gumene sa kojima ce se zabavljati. Ovim malenim  psima ipak treba pokazati ko je gazda u kuci, jer ce iskoristiti svaku priliku da se nametnu kao vodja čopora. Idealan pas za starije ljude, mlade bračne parove, ljude koji zive u stanu. Zbog svoje male velicine, narucito kao stenad nisu preporucljivi za malu decu, iako oni obozavaju decu, često deca nisu dovoljna svesna krhokosti pogotovo mladog steneta Pomeranca.

Pomeranski spic Boo je dugovecna rasa, mogu ziveti i do 16-17 godina uz odgovarajacu negu. Vise o ishrani pomeranca procitajte na nasem sajtu.